Tandartspraktijk Hofstede
"Keurige Kiezen"

Burgemeester Letteweg 4
3233 ag  Oostvoorne
telefoon 0181 - 48 36 88
info@keurigekiezen.nl

Veel gestelde vragen

Vergoedt mijn verzekering deze behandeling?
A: Deze vraag is lastig te beantwoorden. De basisverzekering vergoedt globaal het volgende:
Volledig kunstgebit en behandeling van de jeugd tot 18 jaar; maar de interpretatie is per zorgverzekering verschillend.
De aanvullende tandartsverzekering kent een veelheid aan pakketten en verschillende niveaus per verzekeringsmaatschappij. Daarnaast hebben verzekeringen het recht om gedurende het loopjaar de voorwaarden van de verzekering te wijzigen. Vraag dus om een gespecificeerde offerte en leg deze aan uw zorgverzekering voor.

Moet ik een antibiotica profylaxe voor de behandeling nu ik een knieprothese heb?
A: Nee, sinds maart 2016 is het officiële beleid gewijzigd. Vanaf nu is het niet meer nodig om preventief antibioticum te gebruiken om ontstekingen aan kunstgewrichten tegen te gaan. Na uitgebreid onderzoek van de discipline's tandheelkunde en orthopedie is gebleken dat de kosten en risico's van antibioticum gebruik niet opwegen tegen de risico's van ontstekingen van kunstgewrichten.

Neemt u nog nieuwe patiënten aan?
A: Bent u woonachtig in Oostvoorne? Dan is de mogelijkheid er om u in te schrijven als nieuwe patiënt bij ons in de praktijk. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Houdt u rekening met een wachttijd van zes tot 9 maanden. Om in te schrijven kunt u een mail sturen

Ik gebruik bloedverdunners is dat een probleem?
A: Nee, voor de gewone controles en de meeste behandelingen levert dit geen problemen op. Alleen voor het trekken van tanden en kiezen zal hiermee moeten worden gestopt of afgebouwd worden. Dit regelt u met de huisarts, specialist of STAR.

Kunt u de declaratie direct bij de zorgverzekeraar indienen?
A: Ja, bij de meeste zorgverzekeringen lukt dat op dit moment. 

Is amalgaam slecht voor de gezondheid?
A: Nee, hoewel er vanuit het alternatieve circuit en op libelle niveau vaak wordt gewezen op de schadelijkheid van het giftige kwik is hiervoor geen wetenschappelijk bewijs. En een allergische reactie op amalgaam is zeldzaam. Heeft u toch sterke aanwijzingen voor gezondheidsproblemen als gevolg van amalgaam vullingen laat dit dan eerst door een electro- acupuncturist doormeten en dit daarna bevestigen door middel van een homeopathische ontgiftingskuur.
Het om esthetische reden vervangen van amalgaam vullingen is overigens een steekhoudend argument.

Sitemap  |  Productie: LinkmasterMonkey.com  © 2024