Tandartspraktijk Hofstede
"Keurige Kiezen"

Burgemeester Letteweg 4
3233 ag  Oostvoorne
telefoon 0181 - 48 36 88
info@keurigekiezen.nl

Controles

Regelmatige controles zijn gericht op het opsporen van problemen in de mond. Dit met als doel vroegtijdig in te grijpen om schade zoveel mogelijk te beperken en het gebit zo lang mogelijk te behouden. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat dit veel efficiënter en uiteindelijk beduidend goedkoper is dan pas te gaan repareren als er klachten zijn.

Tijdens de regelmatige gebitscontroles wordt er in de eerst plaats gespeurd naar cariës (gaatjes). Daarnaast wordt er geregeld een zgn. DPSI (Dutch Periodental Screening Index) score gemaakt. Deze geeft aan hoe de toestand van het tandvlees en de daaronder gelegen structuren is. Deze zijn van belang voor het houvast van de tanden en kiezen aan de kaak.

Verder wordt er gekeken naar onregelmatigheden van het slijmvlies van de wang, tong en mondbodem.

De röntgenfoto's die af en toe ter controle worden gemaakt,  zijn voor het speuren naar lekkage onder bestaande vullings en beginnende cariës, daar waar kiezen strak tegen elkaar staan.

Indien aanwezig worden de losse plaatjes, frames etc. beoordeeld op pasvorm, slijtage en esthetiek.

Bij kinderen in de basisschoolleeftijd wordt regelmatig gekeken naar de stand van de tanden en de kiezen om te beoordelen of orthodontische behandeling gewenst is. Buiten deze leeftijdscategorie wordt hier incidenteel naar gekeken.

Tevens kunt u tijdens de controle aangeven of er specifieke tandheelkundige problemen, vragen  of klachten zijn.

U begrijpt dat alleen kleine ongemakken direct verholpen kunnen worden. Voor al het overige wordt appart een afspraak gemaakt.

Sitemap  |  Productie: LinkmasterMonkey.com  © 2024