Tandartspraktijk Hofstede
"Keurige Kiezen"

Burgemeester Letteweg 4
3233 ag  Oostvoorne
telefoon 0181 - 48 36 88
info@keurigekiezen.nl

Wat kost dat?

Uw gebit is een kostbaar bezit.

  • Het zorgt dat u goed kunt eten.
  • Het maakt dat u lekker kunt lachen
  • Het is onmisbaar om een fraai gezicht te hebben en dat is toch uw eerste aanblik.

Als er schade ontstaat aan één of meerdere tanden en kiezen is de reparatie erg kostbaar. Zo kan een eerste gaatje in een tand of kies gerepareerd worden met een eenvoudige composiet vulling. Maar daarna zit u vast aan een reparatie cyclus waarbij de vulling steeds groter wordt,. Totdat de reparatie alleen nog te realiseren is met een kroon. Als het tegen valt moet nog een wortelkanaalbehandeling worden uitgevoerd.
Gemiddeld gaan de kosten voor één kies die aangetast is door cariës gedurende de rest van uw leven oplopen tot €1600,--

Naast de pijn in uw portemonnee heeft u risico op pijn in uw mond en pijn van de reparaties.

Daarom is het van het grootste belang om uw gebit tenminste twee maal daags nauwgezet en precies te reinigen.


Over de declaratie
De rekening is opgebouwd uit componenten waardoor duidelijk zou moeten zijn welke behandeling er heeft plaatsgevonden en aan welk gebitselement. Helaas is de lijst met mogelijke verrichtingen erg lang en vaak is de omschrijving voor een leek niet duidelijk. De verzekeringscodes zijn een handig hulpmiddel, maar een aantal verzekeringsmaatschappijen is weer ondoorzichtig in de vergoedingen.
Per verrichting stelt de overheid een prijs vast. Deze lijst is voor alle tandartsen in Nederland dezelfde en er mag niet “buiten” deze lijst gedeclareerd worden.

Uitgebreide werkstukken,zoals kronen, implantaten en kunstgebitten worden voor een deel uitgevoerd buiten de praktijk. We werken samen met het tandtechnisch laboratorium van Excent. Het meeste werk wordt in Nederland  gemaakt en sommige werkstukken kunnen ook in China worden gemaakt. Dit scheelt iets in de kosten, maar de kwaliteit is niet altijd duidelijk. Daarom ben ik erg voorzichtig met dit soort werkstukken. De tandtechniekkosten zijn deels materiaal afhankelijk. Zo kan een kroon op een goud basis of een spaarlegering worden gemaakt. Maar in sommige gevallen ook op zirconium. De keuze hiervoor is afhankelijk van het werkstuk en kan niet altijd vrij gekozen worden.
De lijst met tandtechniek prijzen is bijgevoegd, maar zonder onderzoek en plan kan daaruit niet worden afgeleid wat uiteindelijk de kosten voor een werkstuk zullen worden.

Wilt u precies weten wat een behandeling gaat kosten, vraag dit dan. Een uitgewerkt behandelplan en begroting maak ik graag voor u.


De tarieven
Hieronder vindt u de lijst met UPT tarieven zoals die door de overheid zijn vastgesteld

Tarieven 2024: 
mondzorgtarieven 2024

Meer informatie over verschillende zorgverzekeringen met tandarsvergoedingen voor 2024 vind u op de volgende link: zorgkiezer.nl

Sitemap  |  Productie: LinkmasterMonkey.com  © 2024