Tandartspraktijk Hofstede
"Keurige Kiezen"

Burgemeester Letteweg 4
3233 ag  Oostvoorne
telefoon 0181 - 48 36 88
info@keurigekiezen.nl

Digitale gebitsafdrukken

Sinds 2020 wordt er in de praktijk gewerkt met een Carestream CS 3600 wanneer er afdrukken ten behoeve van kroon of brugwerk gemaakt dienen te worden. Hiermee vervangen we de itero scanner.

afdruklepel met siliconenpasta

Veel mensen ervaren het maken van een gebitsafdruk voor kroon en brugwerk met traditionele afdrukmaterialen als onprettig. Tegenwoordig hoeven deze patiënten bij de tandarts niet meer op te zien tegen dit vervelende ‘happen’.


 Itero scanner voor digitale afdrukken

Een speciale digitale scanner maakt het benauwde gevoel in de mond met afdrukpasta en lepels overbodig.

Om kronen en bruggen te kunnen plaatsen, moet de tandarts eerst het gebit tot in de details in beeld hebben. Steeds meer tandartsen beschikken over een digitaal afdruksysteem, dat veel patiëntvriendelijker is dan de traditionele manier van afdrukken. Dankzij deze innovatie is de mondinhoud in een mum van tijd zeer nauwkeurig op te meten.

Carestream CS 3600 voor digitale scans

De CS3600 is de nieuwste intra orale mondscanner van Carestream. De scansnelheid van de CS 3600 verkort de scantijd aanzienlijk. Een volledige kaak plus beet-registratie kan in 5 minuten gescand worden.

Eenvoudig, vlot en nauwkeurig 

De scanner is in staat om op een vrij eenvoudige en vlotte wijze een digitale afdruk te maken van de tanden en kiezen. Bovendien zijn de berekeningen van de mondinhoud door de hoogwaardige computertechniek nauwkeuriger dan bij het happen. 


Vervolgens worden de gegevens met één druk op de knop digitaal verzonden naar het tandtechnisch laboratorium. De resultaten worden direct beoordeeld. Daar zijn ze in staat een perfect model te frezen, waarop kronen, bruggen en andere tandtechnische producten gemaakt kunnen worden.


Wij hebben ondertussen een aantal jaar ervaring met het werken met het maken van digitale gebitsafdrukken.  De kronen en bruggen die via deze methode worden vervaardigd sluiten mooi aan en hebben een goede pasvorm. De verbeterde opvolger is de carestream

Sitemap  |  Productie: LinkmasterMonkey.com  © 2024