tandartspraktijk hofstede
"Huisje Kieskeurig"

burgemeester letteweg 4
3233 ag  oostvoorne
telefoon 0181 - 48 36 88
administratie@tandartspraktijkhofstede.nl

Digitale gebitsafdrukken

Sinds december 2009 wordt er in de praktijk gewerkt met een itero scanner wanneer er afdrukken ten behoeve van kroon of brugwerk gemaakt dienen te worden.

 

Veel mensen ervaren het maken van een gebitsafdruk voor kroon en brugwerk met traditionele afdrukmaterialen als onprettig. Tegenwoordig hoeven deze patiënten bij de tandarts niet meer op te zien tegen dit vervelende ‘happen’.
afdruklepel met siliconenpasta

 Een speciale digitale scanner maakt het benauwde gevoel in de mond met afdrukpasta en lepels overbodig.

Itero scanner voor digitale afdrukken

Om kronen en bruggen te kunnen plaatsen, moet de tandarts eerst het gebit tot in de details in beeld hebben. Steeds meer tandartsen beschikken over een digitaal afdruksysteem, dat veel patiëntvriendelijker is dan de traditionele manier van afdrukken. Dankzij deze innovatie is de mondinhoud in een mum van tijd zeer nauwkeurig op te meten.

Niet meer kokhalzen
De digitale scan is een uit de Verenigde Staten overgevlogen techniek, waarmee inmiddels honderdduizenden restauraties zijn uitgevoerd. Met de introductie van de digitale afdruk in Nederland komt ook hier langzaam maar zeker een einde aan het tijdperk van happen, gipsen afgietsels en andere arbeidsintensieve werkzaamheden. En daarmee óók aan de benauwdheid en het kokhalzen dat soms samengaat met deze afdrukmethode.

Eenvoudig, vlot en nauwkeurig 

De scanner is in staat om op een vrij eenvoudige en vlotte wijze een digitale afdruk te maken van de tanden en kiezen. Bovendien zijn de berekeningen van de mondinhoud door de hoogwaardige computertechniek nauwkeuriger dan bij het happen. Het maken van de scan duurt vijf tot tien minuten


Vervolgens worden de gegevens met één druk op de knop digitaal verzonden naar het tandtechnisch laboratorium. De resultaten worden direct beoordeeld. Daar zijn ze in staat een perfect model te frezen, waarop kronen, bruggen en andere tandtechnische producten gemaakt kunnen worden.

Wij hebben ondertussen een aantal jaar ervaring met het werken met de itero scanner en zijn hier zeer positief over. De kronen en bruggen die via deze methode worden vervaardigd sluiten mooi aan en hebben een goede pasvorm.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.happenhoeftnietmeer.nl

Sitemap  |  Productie: LinkmasterMonkey.com  © 2019