Tandartspraktijk Hofstede
"Huisje Kieskeurig"

Burgemeester Letteweg 4
3233 ag  Oostvoorne
telefoon 0181 - 48 36 88
administratie@tandartspraktijkhofstede.nl
btw nr: NL001376382B20

Poetsinstructie groep drie CNS de Nieuweweg:

Op verzoek van de juf is Hans op bezoek gegaan bij groep drie van CNS de Nieuweweg. Gewapend met een doos met gebitkids, poetsmodel, kleurtabletten en poetsdiploma's kwam Hans in de loop van de ochtend aan. De kinderen wisten al veel te vertellen over hoeveel tanden en kiezen ze hebben vóórdat er gewisseld wordt, over wat goed is voor tanden en kiezen en waardoor er gaatjes ontstaan.

Eten en poetsen:
De kinderen waren verbaasd dat ook een gezonde boterham met kaas ervoor kan zorgen dat er gaatjes ontstaan in  tanden en kiezen. Gelukkig hadden ze allemaal al eens gehoord van bacteriën.

Aan het eind van de les begreep iedereen dat ook bij het eten van gezonde dingen er twee maal daags gepoetst moet worden.

Alle kinderen kregen een gebitkidje mee. Hierin zit naast een tandenborstel en een mondspiegeltje, kleurtabletjes, twee-minuten zandloper en een boekje met kleurplaten en informatie voor de ouders.

Nadat alle kinderen op een kleurtabletje hadden gekauwd mochten ze een blik in de spiegel werpen om te zien hoe gekleurd hun tanden waren. Hierna was het de hoogste tijd om met z'n alle te gaan tandenpoetsen.

 
tandenpoetsen.      


twee minuten poetsen


 

Alle kinderen uit groep drie hebben nog hulp nodig om alle hoekjes en gaatjes mooi schoon te poetsen en alle roze kleurstof te verwijderen. Napoetsen voor de ouders is dan ook een must tot een leeftijd van tien jaar. Pas hierna is de motoriek voldoende ontwikkeld dat ook de lastigste plekjes zelfstandig schoongemaakt kunnen worden.
Gelukkig liep Hans vandaag rond om iedereen te helpen! En was aan het eind van de les elk kind weer blinkend schoon!

Sitemap  |  Productie: LinkmasterMonkey.com  © 2023